Historie

Boksschool Frisia is opgericht in 1933 door Johan Poelsma.

boksen-leeuwarden

Lolle van Houten

Van Houten bokste gedurende een periode van zeventien jaar nationale en internationale wedstrijden. Hij won twee nationale titels (1965 en 1970) en ontwikkelde zich vooral tussen 1965-1975 tot een der beste zwaargewichten van Europa.

Lees meer…

Albert Groen

Zijn grootste faam heeft hij verworven als trainer, maar ook hij is wedstrijdbokser geweest. Dat was vooral in de oorlogsjaren, met Frisia-oprichter Johan Poelsma aan de ring. Groen trof het daarmee wel en niet.

Lees meer…

Rudi Koopmans

30 Januari 1948 was een heuglijke dag in huize Koopmans aan de Oostkade in Leeuwarden. De achtste telg kwam ter wereld; een gezonde jongen!

Lees meer…

Wiekie Akkerman

Wiekie begon zijn bokscarrière bij de Leeuwarder boksvereniging BAV Frisia, samen met zijn boezemvriend Rudy Koopmans. Beide jongens volgden trouw de trainingen van de heer Groen, ook al ging het er soms ruw aan toe.

Lees meer…

Johan van der Meulen

In 1939 Begonnen te boksen bij Boks en Atletiek Vereniging Frisia te Leeuwarden bij trainer Johan Poelsma. In 1941 nationaal kampioen weltergewicht te Enschede. Diverse kampioenschappen in Nederland behaald.

Lees meer…