Boksen

Boksschool Frisia is opgericht in 1933 en is daarmee een van de oudste actieve boksscholen van Nederland. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Boks Bond (NBB). Bokschool Frisia is een vereniging van en voor leden. Onze boksschool heeft vele kampioenen geleverd. Zoals Rudi Koopmans en Lolle van Houten.

Boksen is bij uitstek geschikt om je te helpen ontspannen. Hiernaast is boksen de sport om je lichaam fit te houden. Boksen is uitdagend omdat het een beroep doet op je lichaam en geest als geheel: uithouding; kracht; snelheid; coördinatie; lenigheid; mentale weerbaarheid; etc. etc. Een bokser is continu in beweging: verplaatsen; verdedigen en stoten, en dit alles in oneindige combinaties van bewegingen. Boksen behoort tot de moeilijkste sporten om jezelf eigen te maken. Boksen is daarom een sport waarop je nooit uitgekeken raakt.

Door bokstraining treedt een vergroting van het fysiologisch prestatievermogen op. Dit is één van de redenen dat zoveel recreatiesporters in deze tijd, waarin overal reclame gemaakt wordt voor het bewegen en trimmen, kiezen voor de bokssport. Opgemerkt dient hierbij te worden dat de bokssport niet bij uitstek geschikt is voor krachtpatsers. Integendeel, iedereen (dit geldt ook voor vrouwen) kan leren boksen.

Bij boksschool B.A.V. Frisia wordt bij recreatief boksen iedereen op zijn eigen niveau begeleid onder deskundige leiding van een door de Nederlandse Boks Bond gecertificeerde trainer. Wij zien erop toe dat sporters verantwoord van elkaar kunnen leren, en blijven leren. Van de sporters verwachten wij een groot respect ten opzichte van medesporters. Hiermee garanderen wij een optimale sfeer in de sportzaal.

“EERST DUIDELIJK DAN SNEL!”
PIET ROZENDAAL

Mogelijkheden bij B.A.V. Frisia

Recreatief boksen

Het belangrijkste van de trainingen is dat een ieder op een gezonde, veilige en verantwoordelijke manier bezig is met het boksen. De trainingen van de recreanten bij boksschool Frisia bestaat uit een warming-Up, techniek training, zaktraining of licht sparren.

Lees meer…

jeugdboksen-ring boksen leeuwarden

Jeugdboksen

Het verschil met de trainingen voor volwassenen en de jeugd is dat er bij de bokstraining voor de jeugd absoluut niet gestoten mag worden naar het hoofd. En natuurlijk is het prettig om met leeftijdsgenoten op gelijk niveau te kunnen trainen.

Lees meer…

wedstrijdboksen

Wil jij graag wedstrijden boksen dan kun je dat aangeven aan de trainers en zal er worden gekeken hoe wij jou daarin kunnen begeleiden. Discipline, motivatie, tijd en doorzettingsvermogen heb je in grote aantallen nodig. De begeleiding en coaching krijg je van ons!

Lees meer…

Personal bokstraining

Boksschool B.A.V. Frisia biedt de mogelijkheid om boks training 1:1 te krijgen van een gediplomeerd bokstrainer. Tijdens de trainingen leer je controle te houden over je lichaam, je geest en je omgeving. Dit alles zal je een gevoel van zelfvertrouwen geven en dit straal je (onbewust) uit naar buiten.

Lees meer…

Veteranen bokstraining (recreanten)

Vanaf 2018 zijn bij boksschool B.A.V. Frisia in Leeuwarden de trainingen uitgebreid met de 55+ /  “Veteranen / Recreanten boks training”. Deze boks les wordt in de ochtend les gegeven door een door de Nederlandse Boksbond gediplomeerd trainer.

Lees meer…

Proefles

Bij Boks en Atletiek Vereniging (B.A.V.) Frisia ben je van harte welkom voor een proefles. Alleen of samen met een vriend of vriendin. Ga je voor het eerst boksen? Ben je jonger dan 15 jaar? Dan ben je welkom op onze jeugd Boks training. Ben je ouder dan 15 jaar? Dan is de recreanten boks training voor jou geschikt. Heb je (wedstrijd) ervaring? Kom dan op de trainingsavonden voor wedstrijdboksen.

Lees meer…

Fitness

Je kunt bij B.A.V. Frisia fitness training volgen op moderne apparatuur. Dit is gratis in combinatie met maandcontributie boksen.

Lees meer…

Parkinson boksen

Samen met de stichting Parkinson in beweging biedt B.A.V. Frisia de gelegenheid om deel te nemen aan Parkinson Boksen. Dat boksen voor mensen met Parkinson goed is, dat weet inmiddels de echte Parkinson zorgverlener.

Lees meer…