Damesboksen

Vanaf 2018 zijn bij boksschool BAV FRISIA in Leeuwarden de trainingen uitgebreid met dames boksen. Deze boks les voor uitsluitend dames is voor jong en oud en er wordt les gegeven door een door de Nederlandse Boksbond gediplomeerd trainer.

Boksen is bij uitstek geschikt om je te helpen ontspannen. Hiernaast is boksen de sport om je lichaam fit te houden. Boksen is uitdagend omdat het een beroep doet op je lichaam en geest als geheel: uithouding; kracht; snelheid; coördinatie; lenigheid; mentale weerbaarheid; etc. etc. Een bokser is continu in beweging: verplaatsen; verdedigen en stoten, en dit alles in oneindige combinaties van bewegingen. Boksen behoort tot de moeilijkste sporten om jezelf eigen te maken. Boksen is daarom een sport waarop je nooit uitgekeken raakt.

Door boks training treedt een vergroting van het fysiologisch prestatievermogen op. Dit is één van de redenen dat zoveel recreatiesporters in deze tijd, waarin overal reclame gemaakt wordt voor het bewegen en trimmen, kiezen voor de bokssport. Opgemerkt dient hierbij te worden dat de bokssport niet bij uitstek geschikt is voor krachtpatsers. Integendeel, iedereen (dit geldt ook voor vrouwen) kan leren boksen.

Trainingsdagen:

Damesboksen

Damesboksen

Het dames boksen is geïntegreerd in het recreanten boksen.

 Maandagavond:

19:30 – 20:30

 

Woensdagavond:

19:30 – 20:30

Boksartikelen 

Boksschool Frisia verkoopt professionele boks artikelen die uitsluitend zijn ontwikkeld voor de bokssport en daarmee voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Dit voor de optimale bescherming en voorkomen van blessures tijdens de trainingen. Voor meer informatie klik hier.

Informatie
Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.